Czym są powodowane zmiany?

Większa ilość owoców i warzyw w diecie jest równa bardziej zaróżowionemu, zdrowemu kolorytowi skóry. Prawdą jest, że nie musisz już w tej chwili drastycznie zmieniać swojej diety – zjadając dziennie kilogram pomidorów, zajadając je ogórkiem, a na deser wciągając jedną pomarańczę. Niekoniecznie. Prawdą jest, że jeżeli choć trochę zwiększysz ilość zjadanych przez siebie owoców w ciągu dnia, to w niedługim czasie (po około sześciu tygodniach) Twoja twarz się nieco zmieni. Odcień żółci i czerwieni będzie znikał bądź się polepszał. Wystarczy tylko nieco zmienić swoje przyzwyczajenia, a skóra szybko odpłaci się nam za to pięknym wyglądem. Zauważmy, że wystarczy zwiększyć ilość warzyw o jedynie jedną porcję dziennie. Na same zmiany najbardziej wpływają karotenoidy. Czym one są? Nazwa brzmi dość magicznie i biologicznie, jednakże kryje się pod nią coś najzwyczajniejszego: czerwone, żółte, pomarańczowe pigmenty, które znaleźć możemy właśnie w owocach i warzywach. Oczywiście nie w każdym będą dokładnie takie same proporcje. W jednych znajdziemy ich więcej, w drugich – znacznie mniej. Jeżeli chcemy zapewnić sobie istną bombę karotenoidów, wystarczy, że sięgniemy po marchewkę (to główne źródło, proszę słuchać królika Bugsa!), słodkie ziemniaki, szpinak czy po kapustę liściastą. Wszystko to jest bardzo dobre i zdrowe.

[Głosów:0    Średnia:0/5]